SENZACE: EVROPSKÝ FESTIVAL ROUTE 66 LETOS V PRAZE!!!
Přehled aktuálních akcí
1.11.
-
17.11.
EXOTICKÁ SEVEROVÝCHODNÍ BRAZÍLIE

Ze Salvadoru až do Belému -  pláže, vnitrozemí, písečná poušť s lagunami, historická města, delta Amazonie.....

SENZACE: EVROPSKÝ FESTIVAL ROUTE 66 LETOS V PRAZE!!!30.01.2024

Mnozí z vás si na to pamatují a těm, kteří k nám přidali později připomenu: v roce 2018 se ve Zlíně – areálu bývalé továrny Baťa, uskutečnil 2. ročník Evropského festivalu Route 66, velké akce, která přímo navazovala na legendární festivaly Route 66, které se konají každoročně v USA.
Tehdy se nám podařilo zorganizovat mimořádně úspěšnou akci, kterou během tří srpnových dní navštívílo asi deset tisíc fanoušků a to nejen z Česka či Slovenska, ale i z mnoha zemí Evropy a Spojených států, odkud přijela i celá řada celebrit Route 66.
V průběhu akce se konala celá řada koncertů, besed, workshopů, přednášek, projekcí, byla též instalována výstava Česká stopa na Route 66, přehlídka amerických automobilů, motorek, zorganizována spanilá jízda ulicemi Zlína a tak podobně a to vše za hojné účasti Publika a ve skvělé atmosféře.
Festival měl jenoznačný úspěch a to nás, organizátory z České asociace Route 66 vedlo k rozhodnutí, v pořádání festivalů s tématem Route 66 každé dva roky pokračovat.
V dalším rozletu nám však zabránila covidová pandemie a z toho plynoucí hospodářské obtíže. Změnilo se též personální obsazení vedení města i kraje a my jsme dospěli k přesvědčení, že už nadále nebudeme schopni Evropský festival v tomto rozsahu sami ve Zlíně pořádat.
V srpnu loňského roku jsem byl však pozván k účasti na All American Festivalu v Praze, jehož hlavním pořadatelem je tým nejvýznamnější části festivalu, tedy populárních Prague Harley Days. Přímo v místě konání na pražském výstavišti jsem s mobilním studiem Radia 66, jehož prostřednictvím jsem jak účastníkům festivalu, tak rozhlasovým posluchačům po celé tři dny hrál tu „the best music on the road“ a vedl hovory se známými osobnostmi a účastníky této velké americké akce.
Celý All American festival na mě udělal velký dojem a já jsem dospěl k rozhodnutí oslovit ogranizátory s myšlenkou spojit síly a pořádat náš rouťácký festival společně jako součást All American Festu. No a protože se naše zájmy, směr i styl vzájemně protínají, doplňují a obohacují, byla naše spolupráce úspěšně dohodnuta a právě na srazu České asociace Route 66, jehož se zúčastnili i představitelé pořadatelského týmu Michal Šesták a Petr Makovička, oficiálně zveřejněna.
Takže to je ta skvělá zpráva: Letošní ročník All American Festivalu se koná ve dnech 30. srpna – 1. září na pražském Výstavišti a jeho součástí je kromě Prague Harley Days, Smoke & Fire Food Festivalu a FMX Gladiator Games také Evropský festival Route 66! A pozor: ROUTE 66 se letos stává letos též hlavním tématem a tváří celého festivalu!
To je první a úplně základní zpráva o letošním velkém svátku Route 66. Další informace samozřejmě budeme postupně přinášet jak na stránkách www.route66festival.eu, na facebooku i v našem rozhlasovém magazínu Rockin‘ Down Route 66.
GET YOUR KICKS ON ROUTE 66!